Je bekijkt nu Wandelverslag Hell’s Heaven
  • Berichtcategorie:Nieuws / Verslagen

Elk nieuw jaar brengt nieuwe goede voornemens. Ons voornemen dit jaar, wat meer gaan wandelen en genieten van de mooi streken in ons kleine landje.

We zijn dus ons nieuw jaar goed gestart met een wandeling van PubCorns. We hadden ons plannetje mee, de vragen om onderweg op te lossen en het prachtige wandelweer.

We hadden een klein beetje een valse start omdat we niet direct goed zagen waar we moesten starten. Onze fout, maar het heeft maar enkele minuten geduurd vooraleer we de eerste pijl gevonden hadden: links van waar we onze auto hadden geparkeerd, op de verlichtingspaal.

Eens vertrokken ging het heel vlot. Omdat we zo geconcentreerd waren om de pijltjes te kunnen volgen waren we de vragen compleet vergeten.

Bij de eerste holle weg waren we heel blij dat we onze stevige wandelschoenen hadden aangetrokken. We moesten ons niets aantrekken van de modder en konden vrolijk verder wandelen. Aan het einde van de holle weg ben je net voorbij Hell’s Heaven (de zwevende kapel), dus als je deze graag wil zien ga je eerst naar links in plaats van rechtdoor.

Dankzij het goede weer konden we ook echt genieten van de mooie vergezichten die je overal op de wandeling tegenkomt. Hazen kunnen ineens vanuit de struiken springen om dan net voor je voeten de helling af te huppelen.

En als je denkt dat de wandeling bijna gedaan is, want je ziet de auto staan, is er nog een kleine omweg. Maar eerst mag je de steile helling naar beneden trotseren. Hier was het even oppassen geblazen en vooral spannend of we zonder glijden tot beneden zouden geraken.

Een week later heb ik de wandeling nog eens opnieuw gedaan samen met twee van mijn vriendinnen. Ook hier werden de vragen weer compleet vergeten omdat we veel te veel te vertellen hadden en te fotograferen. Ik had net mijn nieuwe camera en ik wou hem zeker eens uitproberen. We zijn op het begin van de wandeling wel even afgeweken van het pad, maar ééns Hell’s Heaven voorbij hebben we weer gewoon de pijltjes gevolgd.

Hier was het weer wel een beetje een spelbreker. De mooie vergezichten waren er deze keer niet bij omwille van de mist. Maar dat geef weer een andere dimensie aan de wandeling. We waanden ons momenten heel alleen in de stille, witte wereld om ons heen.

Ik kan alleen maar afsluiten met te zeggen dat het een zeer mooie wandeling is die zeer goed staat aangeduid. Je kan op bepaalde punten de wandeling wat inkorten, maar eerlijk gezegd, dat zou ik niet doen. Nog wat goede raad aan de mensen die de wandeling willen doen: doe stevige wandelschoenen aan, laat de buggy zeker thuis en neem een fototoestel mee.

Zin gekregen om deze wandeling te doen? Hier vind je alle informatie.

Veel plezier!

Claudia & Koen

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. ShadowHunter
    ShadowHunter

    Bedankt voor het leuke verslag Claudia en Koen 🙂

Reageren is niet mogelijk.