Je bekijkt nu Verslag motorrit 2 mei 2021

De morgenstond heeft goud in de mond, maar het was van korte duur!

Eens de middag gepasseerd kwamen de wolken dreigend opzetten… Uiteraard ging dit ons niet tegenhouden en dus stipt om 13:00 op de afspraak samen met de andere deelnemers aan brasserie “Brass27” te Melveren.

Terwijl we nog kennis aan het maken waren met de groep kregen we een eerste keer met pech te maken. Iemands motor die reeds geparkeerd stond maar lichtjes bergaf helde… viel.

De onfortuinlijke deelnemer die erlangs stond probeerde de motor nog tevergeefs overeind te houden maar kwam ongelukkigerwijs onder de machine terecht!

Verdict na het hospitaalonderzoek: een volledige scheenbeenbreuk!

Wij wensen deze PubCorn-biker dan ook een spoedig herstel en hopen uiteraard op een snelle wedervervoeging op één van onze volgende ritten.

Na dit onfortuinlijke voorval konden we ons op weg begeven. Het vertrek was optimaal: goede temperatuur en het zonnetje scheen… tot halfweg het eerste rustpunt de sluisdeuren opengingen en we in een typische Belgische “drash” terecht kwamen.

En het was precies een “volgwolk” want deze verzameling waterdamp bleef hardnekkig rond ons cirkelen. Desondanks kon het ons plezier niet bederven en reden we van het ene prachtige kasteel naar het andere imposante klooster…

Na ongeveer 45 km bereikten we het eerste rustpunt. Iedereen een beetje nat en sommige nood aan wat opwarming.

Na een half uurtje aansterken waren we weer in topconditie om het laatste gedeelte van de rit af te tuffen.

Dit laatste gedeelte van de rit was al even verbluffende als het eerste maar helaas, aan alle mooie liedjes komt een einde en omstreeks 18:00 reden we terug richting ons eigen kasteeltje!

Ondanks het mindere weer was het een geslaagde dag vol verwondering over ons eigen cultureel erfgoed en patrimonium.

We bedanken iedereen die ons op deze rit heeft vergezeld.

Ontdek onze volgend ritten via de activiteitenkalender.

Tot de volgende rit.

The PubCorn-bikers

Dit bericht heeft één reactie

  1. ShadowHunter
    ShadowHunter

    Veel beterschap en hopelijk niet teveel pijn.

Reageren is niet mogelijk.