Ons verhaal…

Ons verhaal begint meer dan 25 jaar geleden… op het hoogtepunt van de nineties, een tijd waarin Sint-Truiden meer jeugdcafés telt dan bakkerijen, waar Guus Meeuwis de muzikale boventoon voert en we met z’n allen verwoed Flippo’s beginnen te verzamelen.

In die periode proberen een handvol studenten in café “The Pub” een experimenteel concept te lanceren: een jeugdvereniging die de stamgasten niet alleen binnen maar ook buiten het café zou verbinden via allerlei activiteiten.

Toen de eerste promotie-affiches clandestien aan de muren van “The Pub” verschenen en de ludieke naam “The PubCorns” werd gefluisterd kon het initiatief niet alleen op de volle steun van de uitbater rekenen maar kwam er onverwacht ook toenadering uit sportieve hoek…

En zo gebeurde het dat de dames zaalvoetbalploeg “The Piggies” en “The PubCorns” de handen stevig in elkaar sloegen om zo de basis te vormen van wat in enkele jaren tijd uitgroeide tot grootste erkende jeugdvereniging van de Sint-Truiden met op het hoogtepunt meer dan 350 actieve leden.

Dit succes mag dan ook niet verwonderen, het recept van “The PubCorns” kende immers de beste ingrediënten: razend enthousiaste leden en een ultra gemotiveerd bestuur, lidmaatschap met tal van voordelen, gevarieerde activiteiten en unieke ervaringen en dit met volledige steun van de Stedelijke Jeugddienst en de stad Sint-Truiden.

We durven dan ook zonder schroom zeggen dat “The PubCorns” vrienden, koppels en ervaringen voor het leven heeft gecreëerd. Wie denkt er niet mijmerend terug aan de legendarische “Hangar66” fuiven met in totaal meer dan 20000 bezoekers, waar de 18-jarigen met limousine en helikopter werden gebracht en die als eerste in Sint-Truiden gratis busdiensten voorzag?

Helaas, na ongekende hoogten komt er onvermijdelijk het verval… het verging “The PubCorns” dan ook niet anders: onder de leden verliest het studenten- en uitgaansleven langzaam terrein, nieuwe prioriteiten dringen zich op en jeugdcafés verdwijnen geleidelijk van de stedelijke voorgrond.

Toch zijn de “The PubCorns” nooit helemaal weg, de originele ploeg blijft, weliswaar met intervallen contact houden en naarmate de jaren verstrijken begint de nood naar de sfeer van vroeger weer de kop op te steken.

We schrijven 2018 en de onderlinge banden van het kernbestuur zijn weer stevig aangehaald, het idee van een nieuwe activiteit is niet meer te stoppen en “Quizterium” ziet in 2019 het levenslicht. Deze gethematiseerde quiz, op een geheime locatie, is meteen een schot in de roos en is in enkele weken volledige volzet. Er wordt zelfs een wachtlijst aangelegd.

De kiem is nu definitief gelegd en “The PubCorns” herrijzen als een feniks in een geüpdatet, moderne vorm aangepast aan de huidige interesses en noden van onze generatie.

Maar wat mag je nu precies van ons verwachten?

Als lid zal vervelen snel uit je agenda verdwijnen! Geheel vrijblijvend en enkel wanneer je zin hebt neem je deel aan onze talrijke activiteiten, alleen of met het hele gezin en dit steeds aan de beste groepsprijs en waar mogelijk zelfs gratis.

Ontmoet nieuwe mensen, herontdek lang vervlogen vriendschappen en schrap eindelijk die ene activiteit van je bucket list! In groep kan immers zoveel meer… altijd willen bungeespringen, zweefvliegen of een concert meepikken waar je maar niemand voor vindt? Met “The PubCorns” kan het… want bij ons vinden gelijkgestemde interesses elkaar.

Lid worden is volledig gratis en zonder enige verplichting. We luisteren naar jouw voorstellen en bij voldoende interesse organiseren we jouw idee en voorzien alle faciliteiten gaande van vervoer tot materiaal.

Alle activiteiten worden op onze kalender geplaatst vanwaar je je meteen kan inschrijven. Als lid heb je op deze website toegang tot het ledengedeelte en een exclusieve zone alleen voor jou. Hier wordt specifieke informatie voor je klaargezet zoals toegangskaarten, wandelroutes, quiz-opdrachten of foto’s…

Lijkt bovenstaande jou wel wat? Aarzel dan niet en registreer je meteen en “beleef meer”

Veel plezier!