Andy Warhol

Warhol – The American Dream Factory blikt terug op de carrière van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw.

De tentoonstelling verzamelt de beroemdste werken van Andy Warhol uit ‘s werelds grootste musea en toonaangevende privécollecties, evenals zeldzame documenten die voor het eerst worden gepresenteerd. Het resultaat is een levendig portret van 40 jaar Amerikaanse geschiedenis waarvan Warhol de ziel vastlegt als geen enkele andere kunstenaar van zijn tijd. Het hart van La Boverie zal kloppen op het ritme van de waanzinnige nachten van Manhattan, toen muzikanten, dichters, acteurs en kunstenaars uit alle lagen van de bevolking zich in de Factory verzamelden.

Tijdens de expositieperiode installeert de Factory zich aan de oevers van de Maas!

Zin om deze tentoonstelling te bezoeken? Geef ons een seintje of laat een reactie achter op deze pagina. Bij voldoende interesse zorgen wij voor de rest!

Datum

02 okt 2020 - 28 feb 2021
Verlopen!

Kosten

€17,00

Locatie

La Boverie
Parc de la Boverie, 4020 Luik, België

La Boverie is een museum in de Belgische stad Luik. Het museum wordt beheerd door de vzw Centre International d’Art et de Culture en gefinancierd door de stad Muik. La Boverie heeft een partnerschap met het Louvre. Het museum werd op 5 mei 2016 ingehuldigd.

Categorie

Organisator

The Pubcorns

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Franky

   Protozip,
   Blij dit te mogen horen ! Wij verzamelen alleenschrijvingen en zoeken dan een datum die iedereen kan .

   Groetjes , The PubCorns

Geef een antwoord